Tisková zpráva: Mezinárodní den porozumění koktavosti 2014

16.12. 2018

Zajímá Vás příčina vzniku koktavosti? Víte, v čem se liší terapie koktavosti v ČR a USA? A jak s koktavostí souvisí tanec a divadlo? Odpovědi na tyto otázky obdržíte 22. října u příležitosti Mezinárodního dne porozumění koktavosti. Místo konání bude v prostorách školícího centra JMK v Brně od 9 do 17 hodin.

Den koktavosti 2014

„Mluvíme jedním hlasem"

Pořadatelem konference je Občanské sdružení LOGO ve spolupráci se Soukromou klinikou LOGO s.r.o., která dlouhodobě spolupracuje s předními světovými organizacemi, které se zabývají narušenou komunikační schopností, zejména potom poruchami plynulosti mluvy, tedy i koktavostí. Důležitým partnerem je také Česká asociace pro koktavost.

Hlavním hostem konference bude Michael Sugarman, zakladatel Mezinárodního den porozumění koktavosti, spoluzakladatel Národní asociace pro koktavost a člen Síně slávy osob s koktavostí. Tato významná osobnost světového formátu představí relaxační techniky pro zvládání stresu, které budou jistě užitečné i pro intaktní společnost.

Exkurzi do divadelního prostředí nám představí PhDr. Kamila Laudová, předsedkyně Asociace dramaterapeutů, a to formou práce s tělem v prostoru či tvorbou příběhů. Toto konání může výrazně prospět k lepší psychické kondici osob trpící koktavostí. „Veselý člověk je mistrem své duše." řekl sám Shakespeare.

Vyjma zmíněných osobností vystoupí na konferenci celá řada dalších odborníků, kteří představí svůj pohled na terapii koktavosti a to jak v teoretickém rámci, tak v praxi. Konference je určena nejenom pro logopedy, psychology, pedagogické a sociální pracovníky, osoby s narušenou komunikační schopností a jejich rodinné příslušníky, ale i pro studenty a širokou veřejnost, která vnímá komunikaci jako důležité společenské téma.

Více informací naleznete na www.denkoktavosti.cz.

Pro více informací, prosím, kontaktujte:

Mgr. Jakub Ostrý

667 01 Židlochovice

• 28 11 2018

Adventní benefiční koncert 2018

Občanské sdružení Logo z.s. a Soukromá klinika LOGO s.r.o. Vás tímto srdečně zvou na náš tradiční Adventní benefiční koncert, který se koná dne 15. 12. 2018 v 17 hodin v Červeném kostele v Brně.

Více aktualit »