Tisková zpráva - otevření pobočky v Praze

16.12. 2018

Soukromá klinika LOGO s.r.o. dne 29. 4. 2009 slavnostně otevřela pobočku na Karlově náměstí 15 v Praze 2. Tato pobočka se zaměřuje na poruchy komunikace, poskytující komplexní péči v odbornostech klinická logopedie, klinická psychologie, foniatrie, psychiatrie, RHB lékařství a neurologie, slouží dětem ale i dospělým. Komplexní péči se dosahuje v krátké době velice dobrých výsledků.

PaedDr. Ilona Kejklíčková, Ph.D. s Alešem Cibulkou

Téměř každé čtvrté dítě trpí vadou řeči. Přes pět procent osob koktá nebo se potýká s poruchou plynulosti řeči.

Přes 53 000 postižených dětí v ČR potřebuje systematickou péči a poradenství v rané péči a téměř 100 000 jejich rodičů potřebuje získat dostatečné informace, jakým způsobem vadu svého dítěte zvládnout.

38 % porodů ročně v ČR je rizikových, tedy 38 840 dětí se narodí z rizikových porodů a je vážně ohroženo rozvojem poruch komunikace. Přes 7 000 dětí se narodí z patologických porodů a trpí vážnými problémy v oblasti poruch komunikace. V České republice se ročně narodí téměř 7 000 dětí s nízkou porodní hmotností. Všechny tyto děti jsou ve svém vývoji vážně ohroženy rozvojem těžkých poruch komunikace. Potřebují systematickou podporu a pomoc pro rozvoj komunikačních schopností, i rodiče potřebují cílené a intenzivní poradenství.

Klademe si za cíl poskytovat odbornou zdravotnickou péči na vysoké úrovni, s velice dobrým technickým vybavením. Naši pracovníci jsou schopni poskytovat odbornou péči nejen v českém, ale i v anglickém jazyce, případně německém jazyce. Léčba je hrazena zdravotními pojišťovnami.

Na otevření kliniky na Karlově náměstí se sešlo několik VIP osobností, pro které je mluvené slovo obživou. Popřáli klinice úspěch a zároveň také předvedli v divadelních maskách, že je možné na kliniku docházet jako anonymní osoba.

Citace některých z přítomných hostů:

Klára Doležalová:

„Můj táta, který je sólistou opery Národního divadla mne v dětství hodně peskoval za tzv. pražské rozpláclé vokály", i jiné prohřešky ve výslovnosti, takže těmto problémům jsem se úspěšně vyhnula. Pamatuji si ale, že při studiu herectví mělo pár mých kolegů problémy, a to nejčastěji právě s "pražštinou", nebo s příliš tvrdou výslovností hlásek D, N nebo L. Sama kdybych pozorovala u svých dětí nějakou odchylku, tak bych na tom co nejdříve začala pracovat. Neváhala bych i navštívit logopeda. Vždyť jazyk nás reprezentuje na každém kroku, kdykoli promluvíme a správná výslovnost je velmi důležitá."

Jolana Voldánová:

„Jako dítě školou povinné jsem navštěvovala logopedii v rodných Pardubicích. Rodice totiž došli k závěru, že moje sykavky jsou otřesné. Asi měli pravdu, protože stačilo několik návštěv a problém byl pryč. Od té doby nedám na logopedy dopustit."

Eva Jurinová:

„Kliniku, ani lékaře jsem nemusela navštěvovat, mluvení mi naštěstí šlo odjakživa velmi dobře. Snad díky maminčině přísnosti, i trpělivosti kantorů zejména na základní škole, kde se věnovala velká pozornost češtině a tzv. čtení.Celkově to umocňuje fakt, že mám ráda lidský hlas.
Určitý rituál před vystoupením by se měl dodržovat, sama si pomáhám rozmlouváním, podle speciálních textů.
Slovní úskalí samozřejmě mám a když to jde, vyhnu se jim. Patří mezi ně např. německé složeniny nebo česká slova jako např.čtvrtek (čvrek), nervozita (neurozita) , královéhradecký (královehradecký) apod."
Citát: je krásné, když se lidé dorozumí.

Aleš Cibulka:

„Jako malému klukovi mi dělalo problémy písmeno "R". Prostě jsem ráčkoval. Dost mě to štvalo, protože můj bratr se jmenuje Radek a tak když jsem na něj na hřišti volal, ostatní děti se mi smály. Absolvoval jsem tedy tradiční výuku - tdubka, tdenky, tdičko - až se jednoho dne zadařilo a "R" jsem se naučil. A jestli mám strach z nějakého spojení? Ano - a to vám prozradím svou třináctou komnatu - mám problém s vyslovením slov, kde jsou za sebou písmena T a L. Čila takové výrazy jako tlačenka, tlampač nebo tlučbuba ode mě neuslyšíte."

Martin Dejdar:

„Jako malý kluk jsem měl velké potíže s vyslovováním „R", což s mým jménem Martin Dejdar - byl dost handicap. K logopedovi jsem chodil a hodně mi pomohla knížka „Brousek pro tvůj jazýček" a výsledek? Živím se jako herec!

Celá akce se těšila velikému zájmu žurnalistů, za což jim velice děkujeme. Pokud se budeproblematice komunikace věnovat i tato pozornost, lidé si budou uvědomovat veliký význam této schopnosti a budou i o svoji řeč náležitě pečovat.

Připojené obrázky

667 01 Židlochovice

• 28 11 2018

Adventní benefiční koncert 2018

Občanské sdružení Logo z.s. a Soukromá klinika LOGO s.r.o. Vás tímto srdečně zvou na náš tradiční Adventní benefiční koncert, který se koná dne 15. 12. 2018 v 17 hodin v Červeném kostele v Brně.

Více aktualit »